-

Mahdollistaa kestorikkakasvien torjunnan

Potila Solver on erittäin hyvä valinta luonnonmukaiseen tuotantoon. Tehokas rikkakasvien juurien leikkaus, hyvä materiaalin lajittelukyky, erinomaiset läpäisyominaisuudet sekä sopivan painoinen kone – huomioiden peltojen tiivistymisen mutta tarjoten riittävän piikkipainon.

140 mm leveillä hanhenjalkaterillä varustettaessa äes on muokkauspohjan täysin läpileikkaava. Hanhenjalan muokkauskulma on optimaalinen niin maanmuokkauksen kuin rikkakasvien juurien leikkaamisen kannalta. S-piikin geometria ja värinä nostavat kasvijätteen tehokkaasti pellon pintaan, jolloin auringonvalo pääsee kuivattamaan rikkakasvit.

Potila äkeiden varpajyrä irroittaa tehokkaasti maa-aineksen rikkakasvien juurista, jolloin rikkakasvien juurien kuivuminen edelleen nopeutuu. Varpajyrien korkeus- ja painatussäädön ansiosta varpajyrä saadaan säädettyä tehokkaasti maa-ainesta irrottavaksi, mutta kuitenkin niin, että varpajyrä ei hautaa rikkakasveja muokkauskerrokseen.

Kaksi-rivinen jälkihara viimeistelee rikkakasvien kuivumaan saattamisen tehokkaasti. Kahteen riviin jaetut harapiikit läpäisevät suurenkin biomassan ja pystyvät erottelemaan rikkakasvit pellon pintaan tehokkaasti.

Solver on järeä ja suhteellisen pitkärunkoinen äes. Pitkärunkoisuus auttaa kasvinjätteen läpäisyssä ja tasaisessa muokkaustuloksessa. Solver ei kuitenkaan ole markkinoiden raskaimpia äkeitä, jolloin maan tiivistyminen on vähäistä. Kantavat renkaat vähentävät tehokkaasti myös pintamaan tiivistymistä ja takaavat äkeen tasaisen kulun pellolla.